tel: 01 / 810 90 61,   email: narocila@soncek.si
tel: 01 / 810 90 61,   email: narocila@soncek.si

Moj prvi Memory Ravensburger

Koda artikla: eigra-4005556211296
Spletna cena: 12,99 EUR
 
Nakup v spletni trgovini je enostaven - za nakup izdelka kliknite gumb "Dodaj v košarico"
Za nakup registracija ni potrebna, prinaša pa vam dodatne ugodnosti (več o tem)
Okvirni rok dobave 2-5 dni
Strošek dostave je le 3.90 EUR
Ocena (0):

Moj prvi Memory Ravensburger


Proizvajalec: Ravensburger

Leta: od 2 1/2 
Št.igralcev: 2-4 igralca

Cilj igre: Igralec, ki je na koncu zbral največ parov kartic, je zmagovalec.

Kako začnemo? Kartice položimo na mizo s poslikano stranjo obrnjeno navzdol in jih dobro premešamo. Lahko jih pustimo naključno ležati ali pa jih razporedimo v vrste in oblikujemo kvadrat oziroma pravokotnik. Igralci se odločijo, katero varianto bodo izbrali. Pomembno pa je, da kartive ne ležijo druga čez drugo.

Kdo prične igro? Lahko najmlajši, najmanjši ali najstarejši igralec, kakor se pač dogovorijo. Nato si igralci sledijo v smeri urinega kazalca.

Kako se Spomin sploh igra? Igralec, ki je navrsti, sme odkriti dve kartici eno za drugo. V primeru, da sza obe sličici enaki, lahko igralec vzame obe kartici in odrije še dve. Tako nadaljuje dokler igralec ne odkrije dve različni kartici. Ti kartici mora znova pokriti. Nato je na vrtsi naslednji igralec. Da si lahko vsak dobro zapomne sličice na karticah in njihov položaj, jih mora igralec potem, ko jih je odril, nekaj časa pustiti odprte in jih šele nato na istem mestu zapre.

Zaključek igre: Ko je odkrit zadnji par kartic, je igra končana. Sedaj lahko proglasimo zmagovalca. Vsak postavi svoje kartice v stolpec. Tisti, ki ima najvišji stolpec zmaga. Če imata dva ali več igralcev več kartic, le ti odigrajo odločilni krog z devetimi pari kartic.

 
×