tel: 01 / 810 90 61,   email: narocila@soncek.si
tel: 01 / 810 90 61,   email: narocila@soncek.si
 

Družabna igra Črvavice kure Mice

Koda artikla: eigra-3830049970180
Spletna cena: 12,90 EUR
 
Nakup v spletni trgovini je enostaven - za nakup izdelka kliknite gumb "Dodaj v košarico"
Za nakup registracija ni potrebna, prinaša pa vam dodatne ugodnosti (več o tem)
Okvirni rok dobave 2-5 dni
Strošek dostave je le 3.90 EUR
Ocena (0):

Družabna igra Črvavice kure Mice

  Družabna igra Črvavice kure Mice   Slastno ležerna igra s kockami za dva do sedem pernatih hazarderjev, ki jim teknejo črvavice. (Črvavice, posebne klobase iz na žaru pečenih črvov, op.p.)
Avtor igre je Reiner Knizia, eden najbolj priznanih ustvarjalcev družabnih iger na svet. Črvavice kure Mice je odlična igra s kockami za 2 do 7 pernatih ljubiteljev žara, ki so stari vsaj 8 let. ENOSTAVNA, DINAMIČNA IN ZABAVNA IGRA ZA VSO DRUŽINO ALI DRUŽBO PRIJATELJEV! Zmagovalec igre je igralec, ki ima ob koncu igre v svojih krempljih največ črvov. Da pride do njih, pa mora pri izbiri kock ravno prav tvegati in ves čas budno spremljati, kaj počno tekmeci. Sicer se lahko zmaga, ki je že na vidiku, hitro obrne v poraz s praznim želodcem. Končna nagrada so namreč slastne dobrote z žara.
Malo več o igri Na sredo mize zložite eno do druge vseh šestnajst porcij črvov v rastočem vrstnem redu. Ta vrsta predstavlja žar. Najmlajši igralec vzame kocke in začne igro. Hkrati vrže vseh osem kock, potem da na stran vse kocke poljubne enake vrednosti - na primer vse z vrednostjo dve ali vse, na katerih je črv. Sešteje vrednosti na vseh kockah, ki jih je dal na stran. Vsak črv šteje pet točk. Zdaj lahko igralec spet vrže kocke, a le tiste, ki jih ni dal na stran. Iz tega meta izbere vse kocke enake vrednosti, ki pa mora biti drugačna kot prvič. (Če je igralec v prvem metu izbral na primer vse kocke z vrednostjo dve, zdaj dvojk ne sme dati na stran.) Tako sme igralec metati kocke, ki jih ni dal na stran, dokler se prostovoljno ne odloči končati poteze, ali ga ne doleti neuspeh (ko na primer padejo samo vrednosti, ki jih je že dal na stran).
Končni seštevek točk vseh kock, ki jih je dal na stran, igralec zdaj poišče na ploščici, ki jo lahko pobere z žara. Če je na primer seštevek 30, dobi pri tem tri črve. Če pa pobere le ploščico 23, dobi samo enega črva. Seveda je še nekaj dodatnih pravil, da ni vse tako enostavno ... Igra se konča, takoj ko na žaru ni več nobene porcije črvov, obrnjene z licem navzgor. Zmaga igralec, ki ima na koncu največ črvov.
  Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij igrač.  
 
×